Cholesterol en suiker?

U bent hier:
  • Home
  • Cholesterol en suiker?

Op zich is cholesterol niet slecht.

Het maakt deel uit van ons organisme. Het is een stof die ons lichaam zelf aanmaakt, hoofdzakelijk via de lever. Daarnaast is ongeveer 25% afkomstig uit onze voeding.

In het bloed is cholesterol gebonden aan partikels (HDL, LDL, enz.). LDL staat voor lage densiteit lipoproteïnen, HDL voor hoge densiteit lipoproteïnen. LDL, ook ‘slechte cholesterol’ genoemd, vervoert cholesterol en triglyceriden in de bloedvaten, terwijl de HDL-partikels (de ‘goede cholesterol’) het teveel aan cholesterol van de weefsels naar de lever terugbrengen, waar het wordt afgebroken.

ControChol® | Nutriment anti cholestérolZonder cholesterol kan je niet leven, maar teveel is nooit goed.


Teveel cholesterol in je bloed is ongezond! Maar waarom ? En hoe kan je een teveel aan cholesterol vermijden of behandelen? In dit filmpje leer je over de opname en de werking van cholesterol en hoe je een teveel aan cholesterol kan vermijden.

De rol van suikers?

Suikers, ook koolhydraten genoemd, hebben als hoofdtaak het lichaam van genoeg energie te voorzien om te kunnen functioneren. Suikers kunnen dus beschouwd worden als brandstof voor het lichaam.

Ons spijsverteringsstelsel zet suikers uit onze voeding om in suikers die door het lichaam opgenomen kunnen worden, meer specifiek in glucose.

Als de inname van koolhydraten te hoog is, stijgt de suikerspiegel in het bloed.


ControChol® | Nutriment anti cholestérol

© 2018 EG S.A. - Division Consumer Care. All right reserved. | Version française | Powered by Crystal Digit