FAQ

U bent hier:
Waarom raadt men aan ControChol Forte in te nemen tijdens de maaltijd?

« Tijdens de maaltijd » wordt aangeraden om de therapietrouw te verhogen: Als ControChol Forte wordt ingenomen tijdens de maaltijd, wordt het minder vaak vergeten. Maar het “moet” niet.

Waarom raadt men aan ControChol Forte bij voorkeur 's avonds in te nemen?

De aanmaak van cholesterol is bij de meeste mensen het laagst rond de middag, en het hoogst tussen middernacht en 4 u ‘s morgens (waardoor de inname van ControChol Forte best ’s avonds plaatsvindt).

Na hoeveel tijd is er een effect weerneembaar?

De eerste effecten worden verwacht na 2 à 3 weken. Het maximale effect wordt verkregen na een kuur van 4 à 6 weken

Is het correct dat ControChol Forte geen gluten bevat?

Inderdaad, de samenstelling van ControChol Forte is volledig glutenvrij.

Mag de inname van ControChol Forte verder worden gezet bij zwangerschap?

Neem ControChol Forte niet in tijdens de zwangerschap, tenzij de arts dit anders voorschrijft. Vraag steeds medisch advies.

Waarom drink je best geen pompelmoessap bij de inname van ControChol Forte?

Het effect van een geneesmiddel of voedingssupplement dat u inneemt samen met een glas pompelmoessap kan sterker zijn dan dat van hetzelfde geneesmiddel ingenomen met een glas water. Dit komt omdat pompelmoessap (en sommige andere citrusvruchten zoals limoen, pomelo en bittere sinaasappel) de metabolisatie (dit is de tijd die nodig is om een geneesmiddel af te breken) beïnvloedt. Dat kan ertoe leiden dat er meer actieve stof in het lichaam aanwezig is dan verwacht, waardoor bijwerkingen kunnen optreden. Een sporadische inname van pompelmoessap zal echter geen problemen veroorzaken.

© 2018 EG S.A. - Division Consumer Care. All right reserved. | Version française | Powered by Crystal Digit