FAQ

U bent hier:
Zijn er "minder bijwerkingen" met rode gist rijst?

Rode gist rijst bevat verschillende Monacolines, die allemaal in relatief lage concentraties aanwezig zijn en "samen" zorgen het behoud van een normaal cholesterolgehalte. Er is dus geen heel hoge dosis van 1 bestanddeel aanwezig, maar lagere dosissen van verschillende bestanddelen.
Aangezien het risico op myopathie (spierziekte), afhankelijk van de dosis is (hoe hoger de dosis, hoe hoger het risico) zou dit kunnen verklaren waarom er minder kans op bijwerkingen is na inname van rode gist rijst

Waarom raadt men aan ControChol in te nemen tijdens de maaltijd?

“Tijdens de maaltijd” wordt aangeraden om de therapietrouw te verhogen: Als ControChol wordt ingenomen tijdens de maaltijd, wordt het minder vaak vergeten. Maar het “moet” niet.

Waarom raadt men aan ControChol bij voorkeur 's avonds in te nemen ?

De aanmaak van cholesterol is bij de meeste mensen het laagst rond de middag, en het hoogst tussen middernacht en 4 u ‘s morgens (waardoor de inname van ControChol best ’s avonds plaatsvindt).

Na hoeveel tijd is er een effect waarneembaar ?

De eerste effecten worden verwacht na 2 à 3 weken. Het maximale effect wordt verkregen na een kuur van 4 à 6 weken

Mag Controchol gebruikt worden bij patiënten met een ijzertekort? Of is er een interactie met groene thee?

Het klopt inderdaad dat de catechines, een bestanddeel van groene thee, een “bindende” activiteit hebben op bepaalde vitaminen en mineralen zoals bijvoorbeeld ijzer. Dit zou de opname van ijzer kunnen verminderen.

Indien iemand zowel ControChol als een ijzersupplement neemt, wordt dan ook aangeraden om, indien mogelijk, ze beiden op een verschillend tijdstip in te nemen: bijvoorbeeld: Het ijzer-supplement ‘s morgens en ControChol ‘s avonds. Zo is de kans op een interactie minimaal.

Vraag raad aan uw arts of apotheker

Is het correct dat Controchol geen gluten bevat ?

Inderdaad, de samenstelling van ControChol is volledig glutenvrij.

Mag de inname van ControChol verder worden gezet bij zwangerschap ?

Neem ControChol niet in tijdens de zwangerschap, tenzij de arts dit anders voorschrijft. Vraag steeds medisch advies.

Waarom drink je best geen pompelmoes sap bij de inname van ControChol?

Het effect van een geneesmiddel of voedingssupplement dat u inneemt samen met een glas pompelmoessap kan 5 tot 10 keer sterker zijn dan hetzelfde geneesmiddel ingenomen met een glas water. Dit komt omdat pompelmoes (en sommige andere citrusvruchten zoals limoen, pomelo en bittere sinaasappel) een chemische stof, bevat die het metabolisme (dit is de tijd die nodig is om een geneesmiddel af te breken) beïnvloedt. Dat kan ertoe leiden dat er meer actieve stof in het lichaam aanwezig is dan verwacht, waardoor bijwerkingen kunnen optreden. Een sporadische inname van pompelmoessap zal echter geen problemen veroorzaken.

Hoe kan ik mij registeren op het Coαch programma ?

Elk doosje ControChol bevat een persoonlijke code. Deze code kan zich naast de bijsluiter in het doosje op een codekaartje bevinden. Indien dit niet het geval is,  vindt u de persoonlijke code onder een rood/gele sticker die op de doos plakt. Verwijder de bovenste laag van de sticker en u ontdekt uw unieke code.

Aan de hand van deze code kan u zich registreren op de homepage van www.controchol.be op het Co&ch programma. Nu kan u punten sparen voor gratis maandkuren, hebt u toegang tot meer dan 100 “cholesterol- friendly” recepten en kan u via een handige tool uw cholesterolwaarden bijhouden. U kan zich ook registeren op een proefaanbod voor 15 dagen door op de link te klikken. Wij wensen u alvast veel succes en hopen u binnenkort te mogen ontmoeten op ons platform.

© 2018 EG N.V. - Divisie Consumer Care. All right reserved. - Disclaimer | Version Française | Powered by Crystal Digit